In ultimul timp am fost prinsa in mai multe lucruri asa ca bucutaria a intrat pe mana partii masculine din casa. Asa ca astazi am avut la masa o mancarica de cartofi cu carnati afumati care a fost un deliciu. El spune ca i-au trebuit urmatoarele lucruri:.
Ingrediente: 8 cartofi mici/ 4 carnati afumati/ 3 linguri de bulion/ 2 cepe medii/ 1/2 legatura de patrunjel/ 1 lingura de ulei
Se curata cartofii, se taie in cuburi potrivite si se lasa deoparte in apa. Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei. Dupa ce ceapa s-a calit (trebuie sa fie lucioasa, transparenta, fara sa se arda) adaugam 1 minut si cartofii. Ceapa cu cartofii i-a pus la fiert intr-o cratita. Apa din vas sa fie peste cartofi cam 2 degete. Se lasa pana scade putin apa si apoi se adauga bulionul.
Intre timp, intr-o tigaie se frig carnatii, apoi se taie in bucatele mici si se adauga in mancare. Se lasa 5 minute, si se adauga sare si piper dupa gust. Se inchide focul, se pune patrungelul tocat si se pune capacul peste vas.
Se savureaza alaturi de salata de varza cu ridichie rosie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu