by caietulcuretete
Ingrediente: pentru blat:6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina
pentru insiropat:200 ml suc natural din portocale
pentru crema de vanilie:1 plic budinca vanilie/250 ml lapte/3 lg zahar/1 esenta vanilie/200 ml frisca/1 gelatina
pt crema de portocale:1 plic budinca frisca/250 ml suc portocale / 3 lg zahar/1 esenta portocale/200 ml frisca /1 plic gelatina
pentru jeleu:300 ml suc portocale/4 linguri zahar/2 plicuri gelatina
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul si adaugam faina amestecand pana la omogenizare . Impartim in doua si coacem pe rand in forma de tort .
Asezam un blat pe un platou, punem in jurul lui inelul pentru tort si il insiropam .Siropul il preparam din sucul de portocala si zaharul pe care le dam intr-un clocot si le lasam apoi sa se raceasca.
Batem bine cu mixerul frisca lichida pana devine ferma si o lasam la rece
Punem apoi pe foc, intr-un vas laptele cu praful de budinca , zaharul si esenta de vanilie iar in alt vas sucul de portocale cu praful de budinca , zaharul si esenta de portocale. Le punem pe aragaz, la foc mic, mestecand continuu pana incep sa se ingroase. Dam deoparte apoi, acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si lasam sa se raceasca.
Pentru crema de portocale cantitatea de zahar este variabila in functie de cat de dulci sau acre sunt portocalele. Acelasi lucru e valabil si pentru sirop si jeleu.
Dupa ce s-a racit amestecam fiecare compozitie in parte cu frisca. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in compozitie . Atentie, amestecati foarte bine, eventual va ajutati si de un mixer ca sa se imprastie uniform gelatina .
Asamblam apoi crema astfel: cu o lingura incepem sa punem peste blat din crema . Punem chiar in centru o lingura de crema de vanilie apoi deasupra una de portocale, iarasi vanilie, portocale, si tot asa. Asezam al doilea blat deasupra si il insiropam .
Preparam intre timp jeleul astfel : dizolvam zaharul in sucul de portocale , preparam gelatina si o incorporam. Turnam jeleul astfel obtinut peste tort si dam la frigider pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu