luni, 19 decembrie 2011

Snickers

by betty
















Ingrediente:
Pentru blat: 5 albuşuri, 100 g zahăr, 200 g nucă măcinată, 4 linguri de făină, 1 praf de copt
În plus avem nevoie de: 200 g ciocolată albă
Pentru cremă: 5 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 200 g unt, 200 g nucă tăiată
Pentru glazură: 100 g ciocolată amăruie, 50 ml frişcă lichidă, 50 g unt



Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Adăugăm apoi zahărul şi mixăm până devine lucioasă ca la bezea. Amestecăm făina cu nuca măcinată şi praful de copt şi o încorporăm uşor în spuma de albuşuri. Amestecăm uşor, cu o spatulă până se omogenizează. Turnăm aluatul în tava (25/35 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Coacem la foc potrivit până se rumeneşte uşor deasupra. Scoatem blatul din tavă, cu tot cu hârtie şi îl lăsăm la răcit pe un grătar.
Ciocolata albă se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari iar apoi o punem, în strat uniform peste blatul răcit.
Caramelizăm zahărul, la foc mic. Când a devenit auriu dăm deoparte şi adăugăm untul tăiat cubuleţe, la temperatura camerei. Amestecăm bine până se omogenizează apoi punem iar pe foc mic , până se îngroaşă.
Adăugăm pe rând gălbenuşurile, amestecând după fiecare. Fierbem până se îngroaşă şi capătă consistenţa smântânii.  La final adăugăm nuca tăiată şi amestecăm bine.
Punem toate ingredientele pentru glazura la topit pe foc mic. Dăm apoi de pe foc şi omogenizăm. Întindem glazura uşor răcorită, peste cremă rece





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu