luni, 19 decembrie 2011

Vienetta

by bucatareselevesele
















Ingrediente:
Foi: 3 oua /3 linguri zahar/ 3 linguri apa/ 3 linguri nuca macinata/ 3 linguri faina/ 1/4 plic praf de copt
Crema: 2 galbenusuri/ 2 linguri faina/ 50 gr zahar/ 100 ml lapte/ 100 gr Rama



Preparare :
Din ingredientele pentru foi preparam compozitia ca pentru piscot. Cele 3 galbenusuri le frecam cu 3 linguri zahar si 3 linguri apa. Separat albusul se bate spuma, adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Din aceasta compozitie coacem pe dosul unei tavi mai mici 3 foi .

Caramelizam 150 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta .

Crema: 2 galbenusuri impreuna cu 2 linguri de faina si 50 gr zahar le amestecam si adaugam treptat cei 100 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroase. Lasam la racit si adaugam cei 100 gr Rama si mixam bine pana obtinem o crema omogena.
Crema astfel obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel, o acoperim cu urmatoarea foaie, punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu